Menu

À La Carte
Potrawy, które wzbudzają prawdziwe emocje
Przy grupach od 6 osób doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10% wartości rachunku

Startery
- Plateau Assortie60Trzy sery: Blue, Grana Padano, Brie, pasztet z makreli, marynowane oliwki, szynka parmeńska, grzanki
- Papryczki Padron z sosem Béarnaise46Smażona papryka z solą maldon, autorskim sosem Béarnaise na bazie żółtek jaj, masła Beurre Noisette, z dodatkiem zredukowanego białego wina, octu, aromatycznych ziół i estragonu
- Żabie udka58Klasyk kuchni francuskiej. Smażone na maśle, z białym winem, czosnkiem i ziołami. Podawane z pieczywem
- Krewetki w tempurze z mayo z awokado i wasabi52Pięć krewetek w lekkiej, chrupiącej panierce ze skrobi, mąki i jajek. Podawane z pikantnym majo awokado-wasabi
- Tatar wołowy z dodatkiem czarnego czosnku i parmezanu66Doprawione mięso podawane z sosem na bazie żółtek, szpiku kostnego i pasty truflowej. Do dania podawane jest pieczywo
- Tatar z łososia z truflowym ponzu i awokado66Truflowe ponzu to połączenie sosu sojowego i soku cytrusowego z dodatkiem oleju truflowego i sezamowego.
- Carpaccio z tuńczyka i karczocha44Tuńczyk, marynowany karczoch, świeży koper włoski, kapary, rukola
- Zapiekany biały ser pleśniowy z chutneyem jabłkowym i szafranem60Biały ser pleśniowy zapiekany z tymiankiem i czosnkiem. Podawany jest z chutneyem z jabłek, szafranu, chilli i imbiru – bardzo intensywnym i kolorowym dodatkiem do sera. Danie podawane jest z pieczywem
- Ślimaki58Burgundzkie ślimaki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi, brioszka
- Sałatka niçoise z tuńczykiem confit na ciepło52Mieszanka pomidorów, oliwek kalamata, zielonej fasolki, ziemniaków i jarmużu. Wszystkie warzywa są duszone w aromatyzowanej oliwie z anchois i kaparami. Tuńczyk confit jest gotowany w niskiej temperaturze w aromatycznej oliwie z czosnkiem, tymiankiem i rozmarynem
- Sałatka z pieczoną kaczką i kozim serem52Pieczona kaczka, kozi ser, sałata, oliwki kalamata, cukinia i dwa rodzaje pomidorów: świeże i suszone. Podawane z majo ostrygowym i sosem słodko-kwaśnym
- Foie gras pate72
Zupa
- Francuska zupa cebulowa35Danie klasycznej kuchni francuskiej. Bogaty bulion o aromacie białego wytrawnego wina z cebulą confit jako głównym składnikiem, mlecznym chlebem brioche i parmezanem
- Velouté z białych grzybów44Klasyczna francuska zupa purée. Gotowana na bazie białych grzybów, ziemniaków, cebuli i śmietanki
Dania główne
- Przegrzebki w trzech odsłonach124Azjatyckie: sashimi z przegrzebków podawane z sosem ponzu i cytrusami. Amerykańska: dwa smażone przegrzebki z purée kukurydzianym, śmietanką, masłem i skwarkami z boczku. Francuska: klasyczny przegrzebek smażony w maśle i tymianku, podawany z sosem beurre blanc, porami i chipsami z jarmużu
- Filet mignon z puree ziemniaczanym i sezonowymi warzywami110Stek z sosem Demi-Glace i truflą, masłem Café de Paris i warzywami
- Wątróbka cielęca z marmoladą cebulową, boczkiem i puree ziemniaczanym58Wątróbka smażona z karmelizowaną czerwoną cebulą i winem porto. Podawana z puree ziemniaczanym, sosem Demi-Glace i boczkiem
- Ozór wołowy z truflowym BBQ, zielonym groszkiem i chrupiącymi boczniakami65Delikatny, rozpływający się w ustach ozór w aromatycznym sosie truflowym, otulony kremowym smakiem pora i chrupiącymi boczniakami, podany z nutą świeżości zielonego groszku
- Pierś z kaczki z selerem i sosem wiśniowym68Podane z: 1) Stekiem z selera z kaczym tłuszczem, czosnkiem i tymiankiem 2) Purée z selera: cebula, tymianek, czosnek, seler, mleko 3) Chipsami z selera: świeży korzeń selera, olej
Sos wiśniowy: karmelizowane wiśnie, masło, ocet balsamiczny - Gnocchi 4 sery52Delikatne gnocchi ziemniaczane w sosie serowym
- Tuńczyk w sosie pieprzowym z ziemniakami Gratin Dauphinois58Tuńczyk, ziemniaki, mleko, śmietanka, parmezan, szpinak. Sos pieprzowy: czerwone wino, sos Demi-Glace, śmietanka i zielona papryka
- Łosoś gotowany na parze z warzywami i sosem kawiorowym78Łosoś, brokuły, fenkuł, cukinia, pomidorki koktajlowe, kalafior. Podany z sosem kawiorowym
- Sznycel wieprzowy z piklami i maślanymi ziemniakami66Jest to sycące danie pochodzące z francuskiej wsi. Sznycel podawany jest z aromatycznym masłem Café de Paris z kaparami, anchois, pietruszką, koperkiem i szalotką
- Truflowe risotto z tatarem75Kremowe danie na bazie bulionu z kurczaka, z dodatkiem pasty z czarnej trufli, świeżych sezonowych trufli i białych grzybów, z tatarem wołowym
Desery
- Sernik Szefa Kuchni28
- Cannoli28Autorska interpretacja klasycznych cannoli z chrupiącego ciasta z kremem z serka mascarpone i świeżymi jagodami
- Crème brûlée36
- Crepe Suzette z lodami śmietanowymi40Klasyczne francuskie danie: cienkie naleśniki nasączone sosem pomarańczowym i likierem, flambirowane francuskim koniakiem
- Tarta jabłkowa Tatin z kremem Chantilly32Ten francuski deser to odwrócona tarta z karmelizowanymi jabłkami. Spód deseru stanowi klasyczne kruche ciasto
- Sorbet Mix25
Oferty specjalne
- Menu składające się z 5 dań210
- Wine pairing110
Śniadania i brunchy
W każdy weekend od 9:00 do 17:00
Przy grupach od 6 osób doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 10% wartości rachunku

Duże śniadania
- AMERYKAŃSKIE65Dwa jajka do wyboru (smażone, jajecznica, w koszulce), paski kurczaka, parówki, bekon, pieczarki, pomidory, hash browns, pancakes z owocami sezonowymi
- FRENCH65Dwa jajka do wyboru (smażone, jajecznica, w koszulce), tosty francuskie, różne sery i wędliny: ser Brie, ser Cheddar, kiełbasa mortadela, croissant z bitym masłem, owoce sezonowe
- FITNESS75Dwa jajka do wyboru (smażone, jajecznica, w koszulce), sałatka z zieleniny i pomidorów, awokado, łosoś, krewetki, ricotta, chleb paleo, kokosowy budyń z nasion chia z puree z mango
Jajka
- Smażone jajka21Trzy jajka smażone na mieszance oleju roślinnego i masła
- Jajecznica21Trzy jajka ze śmietanką i masłem
- Omlet21Omlet z trzech jajek ze śmietaną i sosem beszamelowym (mleko, masło, gałka muszkatołowa)
- Dodatki: Szpinak 7 / Bekon 10 / Kiełbaski/parówki 12 / Awokado 12 / Łosoś 15 / Krewetki 15
Omlet
- Omlet z łososiem40Omlet z trzech jajek z sosem beszamelowym (masło, mleko, gałka muszkatołowa), śmietanką, marynowanym łososiem, kwaśną śmietaną, szpinakiem, awokado i nasionami
- Omlet z boczkiem i grzybami30Omlet z trzech jajek, pieczarki, ser brie, bekon
- Szakszuka z jogurtem i fetą35Tradycyjne bliskowschodnie jajka smażone z warzywami (cebula, czosnek, papryka, pomidory) z kminkiem. Podawane z tostami z chleba mlecznego, serem feta i zieleniną
Jajka w koszulce
- Jajka w koszulce z tatarem45Domowa brioszka, smażony boczek, 2 jajka w koszulce, sos holenderski, chrupiący seler naciowy, tatar wołowy
- Jajka w koszulce z łososiem45Dwa jajka w koszulce, domowa brioszka, gravlax - słodki marynowany łosoś, sos holenderski z musztardą francuską, plasterki tuńczyka bonito, zielenina
- Jajka w koszulce z krewetkami i awokado49Dwa jajka w koszulce, croissant, trzy krewetki, awokado, pomidorki koktajlowe, szpinak, parmezan, sos holenderski
Naleśniki i placuszki z twarogiem
- Serniczki30Twaróg, jajko, mąka, cukier. Trzy klasyczne słowiańskie placuszki twarogowe podawane z sosem wiśniowym, świeżymi jagodami i kremem Chantilly
- Słone serniczki z łososiem38Trzy placki serowe (twaróg, jajka, mąka), kwaśna śmietana, zielenina i gravlax - słodki marynowany łosoś
- Pancakes z karmelem i mascarpone38Pięć naleśników (mąka pszenna, jajka, mleko, masło, cukier). Klasyczne naleśniki z sosem karmelowym podawane z mascarpone i kremem Chantilly
- Crepe Suzette z lodami śmietanowymi40Klasyczne francuskie danie: cienkie naleśniki nasączone sosem pomarańczowym i likierem, flambirowane francuskim koniakiem
Kaszki
- Kaszka ryżowa z mango25Ryż gotowany na mleku lub wodzie, z puree z mango i kremem Chantilly, sezonowymi jagodami, karmelizowanymi orzechami włoskimi
Kanapki i croissanty
- Croque Madame z mortadelą35Klasyczna francuska kanapka z mortadelą, serem, jajkiem w koszulce, espumą serową (śmietanka, mleko, wędzony ser) i truflowym majo. Podawana z frytkami
- Croissant, masło i dżem18
- Croissant z łososiem30Duży rogalik z serkiem śmietankowym i gravlaxem - słodkim marynowanym łososiem
Napoje
Gorące napoje
- Espresso / Americano13
- Cappuccino / Latte15
- Flat White18
- Na mleku roślinnym lub bez laktozy+2
Herbata
- Chung Hao Zielona15
- Pettiagalla Czarna15
- Earl Grey15
- Pu Erh Organic15
- Milky Oolong15
- Greek Mountain Ziołowa15
- Zielona Jaśminowa15
- Rooibos15
Napoje sezonowe
- Grzaniec czerwony270.25 l
- Grzaniec biały270.25 l
- Napar rokitnik z pomarańczą27
- Napar imbir z cytryną27
- Napar mandarynka Yuzu z żurawiną27
- Hot Toddy27
- Kakao*19
- Wiśniowe kakao*19
- Gorąca czekolada*25*na mleku roślinnym lub bez laktozy
Napoje i soki
- Coca-Cola / Zero13
- Tonic13
- Woda niegazowana / gazowana12 | 240.33 l | 0.75 l
- Jabłko / Pomarańcza / Wiśnia / Pomidor130.3 l
- Świeża Pomarańcza / Grejpfrut / Mix250.3 l
Koktajle
- Mimoza28
- Bellini28
- Kir Royal28
- Aperol Spritz30
- Espresso Martini30
- Jaga30
- Jabłecznik30
- Porn Star Martini35
- Negroni35
- Tequila Sour33
Bezalkoholowe koktajle
- Aperol spritz28
- Mimoza28
- Vibrante tonic28
- Floreale tonic28
Karta win
Białe wina
- Caravazza – Pinot Grigio, Delle Venezie, Italy, 202329 | 174
- Petit Paradis Saint Chinian – Grenache, Marsanne, Vermentino – France, 202334 | 204
- Weingut Allram – Grüner Veltliner Strass Kamptal, Austria, 202336 | 216
- Bodega Cerrón – Remordimiento Chardonnay, Jumilla, Spain, 202338 | 228
- Dom Charbielin – Seyval blanc, Opole, Poland, 202442 | 252
- Sauska – Furmint, Hungary, 2021180
- Picton Bay – Sauvignon Blanc, New Zealand, 2023204
- Domaine Fournier MMM – Sauvignon blanc, Loire Valley, France, 2023214
- Jean Geiler – Gewurztraminer Reserve Particulaire, France, 2022220
- Pieropan – Soave Classico, Italy, 2023232
- Dom Charbielin – Solaris C, Opole, Poland, 2023240
- Mendes – Alvarinho Contacto, Portugal, 2022245
- Weingut Allram – Riesling Kamptal, Austria, 2023254
- Cota 45 – UBE Miraflores, Palomino, Andalucia, Spain, 2022290
- Peter Lauer – Riesling Ayl #21, Germany, 2021340
- Domaine Chavy-Chouet Bourgogne Blanc, Chardonnay, France, 2021490
Czerwone wina
- Lascar Classico – Carmenere, Chile, 202228 | 168
- Fincas de Azabache – Rioja Crianza, Spain, 202030 | 180
- Les Grains – Marrenon Pinot Noir, Rhone Valley, France 202332 | 192
- J. Reinisch – Zweigelt, Austria, 202134 | 204
- Domaine de la Chevalerie Franco de Porc - Cabernet franc, Loire Valley, France, 202038 | 228
- Chiara Condello – Predappio Sangiovese, Italy, 202047 | 282
- Thymiopoulos – Xino Young Vines, Greece, 2021189
- Domaine des Enfants – Le Jouet, France, 2020218
- Winnica Jakubów – Rondo&Regent 7, Lower Silesia, Poland244
- Tenuta delle Terre Nere – Etna Rosso, Italy, 2022310
- Château Massereau – Graves, France, 2012425
- Domaine Chavy-Chouet – Bourgogne Rouge La Taupe, France, 2021460
Wina Rose & Amber
- Vergel – Pinoso Rosado, Spain, 202324 | 144
- Lyrarakis – Liatiko Kedros Rose, Greece, 2022218
Szampan i wina musujące
- Parolvino – Frizzante, Italy, nv26 | 156
- Bardolino Chiaretto – Spumante Rose, Italy, nv29 | 174
- Bortolomiol – Prosecco Valdobbiadene Prior, Italy, 202238 | 228
- L'Antica Quercia Su Alto Colfondo, Italy, 2021170
- Sauska Pezsgő Brut, Hungary, nv190
- Parigot-Richard – Crémant de Bourgogne Origines, France, nv280
- Champagne Lapie-Lamiable Brut, France, nv, 0.375 L1820,375 l
- Champagne Lapie-Lamiable Brut, France, nv366
- Champagne Chavost – Blanc de Assemblage Brut Nature, France, 2021437
Wina bezalkoholowe
- Divin – Sauvignon Blanc, France31 | 186
- Varvaglione – Sparkling Chardonnay, Puglia, Italy31 | 186
- Feral – White Beet Ginger Allspice, Italy31 | 186
Wina z naturalnym cukrem resztkowym
- Saint Luc XVIII – Colombard, Gros manseng, Gascogne, Francja 202229 | 174
- J. Reinisch – Auslese Rotgipfler, Austria, 202133 | 1650,075 l | 0,375 l
- Peter Lauer – Riesling Kern GL, Germany, 2022150
Piwo
- WRCLW Pszeniczny18 | 220,33l | 0,5L
- WRCLW Lager Helles18 | 220,33l | 0,5L
- WRCLW Pils220,5l
- BSM American IPA240,5l
- BSM Black IPA240,5l
- WRCLW Bezalkoholowy180,5l