Foodies, to czas na kulinarną przygodę. Największy festiwal restauracyjny w Polsce powraca, a my ponownie jesteśmy jego częścią.
Od 4 marca do 17 kwietnia zapraszamy naszych Gości na nowe menu degustacyjne przygotowane przez naszego Szefa Kuchni w ramach Restaurant Week Polska. To doskonała okazja, by odkryć autorską kuchnię Le Gosse w festiwalowej cenie od 69,99 zł.
Nasze festiwalowe menu:
Set A (mięsny)

Tonnato z ozorem wołowym – ozór wołowy, sos Tonnato, marynowane pomidory, opalona pieczona szalotka, marynowane winogrona, wędzone masło.

Boczek w pięciu przyprawach – boczek, ziemniaczany gratin, sos demi-glace, sezonowe warzywa, aromatyczna mieszanka pięciu przypraw: cynamon, goździki, liść laurowy, kardamon, kolendra.

Tarta cytrynowo-limonkowa z bezą – kruche ciasto z kremem cytrusowym, zwieńczone puszystą bezą.

Set B (wegański)

Warzywa sezonowe z hummusem i tortillą – chrupiące warzywa sezonowe podane z aksamitnym hummusem i świeżą tortillą.

Hot dog z kremem z pora – wegańska brioszka z guacamole, porem konfitowanym, sosem barbecue, czosnkowym aglio e olio i truflowym majo.

Gruszka w białym winie – delikatna gruszka w aromatycznym białym winie, podana z kruszonką i kremem Chantilly.

Rezerwacje tylko przez stronę festiwalu: restaurantclub.pl/le-gosse
